9 Şubat 2011 Çarşamba

Antep Mutfağı Yemekleri

Yöresel lezzet tutkunlarına ...
LEBENİYE!
250 gr. kuşbaşı et
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı prinç
1 su bardağı yoğurt
1 ad. yumurta
3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz,nane

Bir çorba tenceresine ihtiyacımız var, etleri tencereye koyalım ve üzerini iki misli su ekleyelip altını yakalım.Etler iyice yumuşasın, haşlanmış nohudu ve pirinci ekliyelip yumuşayana dek kaynatmaya devam
edelim.
Oda ısısındaki yoğurdu  ve yumurtayı çırpıp kaynamakta olan çorbanın suyundan birkaç kaşık ekleyip karıştıralım.Şimdi bu terbiyeyi çorbaya azar azar ilave edelim.Sürekli karıştırarak orta ateşte yoğun bir kıvam alıncaya kadar pişirelim.:)tamamdır kaselere paylaştırın, isterseniz zeytinyağına nane ekleyip hafifçe kızdırırak üzerine gezdirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder