3 Temmuz 2011 Pazar

Patlıcan Diblesi

1 ad. orta boy soğan
5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
2 ad. çerliston veya sivri biber
3 büyük domates
3 ad. patlıcan
1 su bardağı pirinç
1 silme yemek kaşığı tuz
1 su bardağı kaynamış su

Patlıcanları alacalı soyup ufak küpler haline getirip, soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz. Yine küp şeklinde dogradığımız biberleri birlikte karıştırıyoruz. Ufak küp şeklindeki domatesleri ekleyip, domates suyunu parlak bir hal alana kadar karıştırmaya devam..yarım yada bir kaşık domates salçası eklenebilir. Hazırladığımız patlıcanları ilave edip 3-4 dakika daha karıştırdıktan sonra 1 su bardağı yıkanmış süzülmüş pirinçi ve sıcak suyu, tuzunu ekleyip yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Dilerseniz daha fazla su ilave edebilirsiniz. Ilık yada soğuk olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder