15 Şubat 2011 Salı

doğum şerbeti

Şerbet, lohusa şekeri olarak adlandırılan özel bir şekerle yapılmasından dolayı şekeri aktar ve şekercilerden temin edebilirsiniz.


 şerbet tarifi için Malzemeler
15-20 bardak su
Yarım kilo lohusa şekeri  
5 su bardağı toz şeker
15 adet Karanfil              
3-4 kabuk tarçın



Şerbetin hazırlanışı
Su, şeker ve lohusa şekeri büyük bir tencereye kaynatılmak üzere konulur ve 25-30 dk. kaynatılır.Tülbent içinde tarçın ve karanfiller tencereye konur ve bir müddet kaynatılmaya devam edilir. Ateşin altından aldığınız tencerenin içindekiler süzülerek sıcak ya da soğuk olarak servis edilir. 
Şerbet kelimesi, içmek anlamına gelen Arapça Şariba kelimesinden gelir. Şerbet, şare şurup, Arapça aynı kökenden gelen kelimelerdir. Batılı dillerde kullanılan şerbet kelimesi Türkçe'den geçmedir .
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder