29 Kasım 2011 Salı

Tavuklu Patates Yemeği






Malzemeler:

1 adet soğan
½ su bardağı sıvıyağ
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı un
Su
5 – 6 adet defne yaprağı
1 kg. Kuşbaşı tavuk göğsü
3 – 4 adet patates
5 tane domates kurusu
3 adet domates
1 tutam tuz
1 tutam toz et bulyon
½ çay bardağı nar ekşisi
Kuru nane

Hazırlanışı:

Soğanı doğrayıp, tencerede kızdırdığınız yağa atarak kavurun. Sarımsağı ince ince doğrayıp tencereye atarak kavurmaya devam edin. Salçayı ilave ederek kavurun. Unu ekleyip karışıma yedirin. Sıcak suyu ekleyerek iyice karıştırıp, defne yapraklarını ilave edin. Tavuk etini ilave ederek karıştırın. Patatesleri küp küp doğradıktan sonra fritözde kızartıp, yağını süzdükten sonra tencereye atarak karıştırın. Su yeterli değilse biraz sıcak su ekleyebilirsiniz. Domates kurularını doğrayın ve tencereye atarak karıştırın. Domatesleri küp küp doğrayıp tencereye atın. 1 tutam tuz, toz et bulyon, nar ekşisi ve tereyağında az kavurduğunuz kuru naneyi ekleyerek iyice karıştırın. Az sıcak su ekleyebilirsiniz. Yaklaşık 15 dakika daha piştikten sonra yemeğimiz hazır
.
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder