12 Şubat 2011 Cumartesi

kahve&çikolata

 Hiç bir zaman çikolataya hayır demem! ÇUKULATA... evet biz çukulata diyenlerdeniz.:)  

hemen tarife geçiyorum; Kırıntı Çukulatalı Kek
                                                                        300 gr. Kırıntı Çukulata
                                                                        250 gr. un
                                                                        200 gr. şeker
                                                                        200 gr. krema
                 125 gr. sıvı yağ
                 75   gr. bal
                 100 gr. toz badem
                 50   gr. süt
                 3 ad.yumurta
                 1 ad.portakal kabuğunun rendesi
                 1 paket kabartma tozu
                 1 paket vanilya

 Hazırlanışı;
                 Un,kabartma tozu,vanilya ve toz badem
                 harmanlanır.Yumurta ve şeker mikser ile
                 şeker eriyene kadar çırpılır.Yumurtalı
                 karışımın içerisine, süt,bal,portakal kabuğu
                 rendesi eklenir ve tahta bir kaşık ile karıştırılır.
                 Bu karışıma daha önce harmanlanmış olan
                 karışım eklenip, iyice karışana kadar tahta
                 kaşıkla karıştırılır. Önceden ısıtılmış 180C fırında
                 20dk. daha sonra fırının derecesini 150C indirerek
                 pişirilir.                                             
 Dekor için;
 200gr krema kaynatılır. 
 Ocaktan aldıktan sonra içine 200gr kırıntı çikolata dökülür ve çikolata eriyene kadar yavaş karıştırılır. 
 Bu sos kekin üzerini tamamen kaplayacak şekilde dökülür. 
 Üzerine tekrar kırıntı çikolata serpiştirilir, afiyetle yenir.


                                                resimler ve tarif kahve dünyası ellerine sağlık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder